Národní parky a přírodní krásy Chorvatska



Chorvatsko - to není je letní dovolená u Jaderského moře v některém z nejznámějších letovisek. To jsou také nádherné národní parky, na které je náš zájezd zaměřen. A hlavně mimo sezónu, kdy do Chorvatska mnoho turistů nejezdí.

Stravování: polopenze

Stravování je zajištěno 3x formou polopenze (snídaně formou bufetu, večeře servírované, záleží na místě ubytování). Nápoje nejsou v ceně večeří, klienti si je hradí na místě sami.

Doprava: autokarem

z Prahy, Příbrami, Písku a Českých Budějovic

Ubytování: pension

Ubytování je zajištěno 3x v penzionu ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Většina zájezdů je ubytována ve Vodicích v penzionu Orion. Některé pokoje v penzionu Orion jsou 3 - 4 lůžkové se dvěma samostatnými ložnicemi, řešené formou apartmánů s nevybavenou kuchyňkou. Na některých pokojích může být lednice - za poplatek.
Pláže ve Vodicích jsou oblázkové, proložené betonovými plató
usnadňujícími vstup do moře. Nejbližší pláž je u hotelu Olympic, lemovaná piniovým hájem, a je vzdálena cca 15 min. chůze od penzionu Orion. U penzionu Orion bývá k dispozici bazén.
CK si vyhrazuje právo změnit místa a typ ubytování dle aktuální situace.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: Návštěva známého národního parku PLITVICKÁ JEZERA (UNESCO) s jezírky, vodopády, kaskádami, jejichž romantická nádhera nás přenáší do časů našeho dětství do slavných indiánek o Vinnetouovi. Příjezd na ubytování.
3. den: ŠIBENIK (UNESCO) - město s historickým centrem. Výlet do národního parku SLAPOVI KRKY s proslulými vodopády, kaskádami, jezírky. Vodopád Skradinski Buk, zde řeka vytváří terasovité kaskády a na úseku 400 metrů padá do hloubky 45 metrů.
4. den: Výlet do známých letovisek: SPLIT (UNESCO) - staré město, významná muzea, Diokleciánův palác, příjemný městský park, noblesní pobřežní promenáda s kavárnami. TROGIR (UNESCO) - městečko se zachovalým středověkým jádrem, které oplývá množstvím kulturně historických zajímavostí, z nichž nejzajímavější je románská katedrála.
5. den: Návštěva národního parku PAKLENICA v pohoří VELEBIT. Procházka divokou přírodou kaňonem Velké Paklenice. ZADAR s prohlídkou historického centra.
6. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • sleva 250 Kč/os. při úhradě 50% zálohy do 15.2.2023

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x polopenzi

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1400 Kč)
  • Vstupné Plitvická jezera (nutno zaplatit předem) dospělá os.
  • Vstupné Plitvická jezera (nutno zaplatit předem) student
  • Vstupné Plitvická jezera (nutno zaplatit předem) děti 7-17 let
  • Cena za vstup na Plitvická jezera bude upřesněna v lednu 2023, již přihlášené klienty bude CK obesílat s dalšími informacemi.