Korsika krásy Napoleonova ostrova s pobytem u moře

od 12 950 Kč


BASTIA - VIZZAVONA - KASKÁDY ANGLAIS - FILITOSA - SARTÉNE - BONIFACIO - EVISA - SOUTĚSKA SPELUNCA - PORTO - PIANA - CALANCHE - AJACCIO


Francouzský ostrov Korsika ležící uprostřed vod Středozemního moře poskytuje návštěvníkům vše co si jen od ideální dovolené lze přát. Skalnaté pobřeží střídají krásné písečné pláže, vysokohorské masivy dominují vnitrozemí, kaňony divokých řek, vodopády, lesy s porostem borovic, eukalyptů, korkových dubů a divokých oliv, ale také typické staré osady a městečka, to je Korsika - rodiště slavného Napoleona Bonaparta. Příjemné podnebí Korsiky dává předpoklad bohatému růstu středomořské vegetace a hodiny slunečního svitu přejí koupání a opalování po dlouhou dobu kalendářního roku

Doprava: autokarem

TRASA - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, (Zlín, Kroměříž), Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov


PŘÍPLATKY ZA SVOZY: z nástupních míst - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín - 400 Kč/os.;
z nástupních míst - Hranice, Kroměříž, Zlín - 350 Kč/os.


Svozy mohou být zajištěny autobusem, mikrobusem nebo osobním autem dle počtu přihlášených osob. V případě menšího počtu přihlášených z odjezdového místa je cestovní kancelář oprávněna svoz, příp. transfer zrušit a klienti budou včas předem kontaktováni a informováni o možnosti nejbližšího nástupního místa. Zrušení svozu či transferu z důvodu malé obsazenosti není důvodem ke stornování celého zájezdu.

Ubytování: apartmán

ubytování na Korsice v apartmánech pro 2-4 osoby (s kuchyňkou pro možnost vlastního vaření, WC, koupelna, balkon)

Program zájezdu

1. den: ODJEZD Z ČR: odjezd v odpoledních hodinách přes Rakousko do Itálie.
2. den: BASTIA – CORTE – VIZZAVONA – KASKÁDY ANGLAIS: ráno trajekt na Korsiku - připlutí do přístavu Bastia, přejezd vnitrozemím Korsiky do univerzitního města Corte připomínajícím "orlí hnízdo" (dříve tajné hlavní město Korsiky), pokračování přes městečko Vizzavona s úchvatným výhledem na Monte d´Oro, zastávka u vodopádů Anglais. Kaskády Anglais tvoří řetěz horských jezírek a vodopádů potoka Agnone pod Col de Vizzavona. Křišťálová voda v tůních, soustava vodopádů a výhled na horu Monte d´Oro vysokou 2 389m jsou odměnou návštěvníkům přijíždějícím na Korsiku obdivovat toto jedinečné dílo přírody. Pokračování v cestě na ubytování, nocleh.
3. den: POBYT U MOŘE: volný den u moře, nocleh.
4. den: FILITOSA – SARTÉNE – BONIFACIO: celodenní výlet na jih Korsiky - odjezd horskou cestou do střediska megalitických kultur na Korsice - prehistorické naleziště Filitosa, jehož historie je stará více než 8 000 let. Archeologické práce zde započaly až po roce 1946 zásluhou majitele pozemku rodiny Cesariů. Místo bylo objeveno již v roce 1810 avšak až do roku 1946 bylo po staletí považováno za výhodný zdroj stavebního materiálu. Dnes je přístupná většina památek a bylo zde zřízeno muzeum specializující se na megalitické památky Korsiky. Odpoledne přejezd přes "skalní" městečko Sarténe do nejjižnějšího přístavu Korsiky - Bonifacio, kde Vás okouzlí bílé křídové útesy zrcadlící se v temné modři moře. Město Bonifacio bylo založeno v roce 833 a bylo vybudováno ve výšce 60 až 80m nad mořským zálivem. Okolo křídového masivu, na kterém Bonifacio leží, se nachází soustava jeskyní a tunelů, schodiště ve strmém útesu nechal vytesat aragonský král Alfons V. pro přístup do tohoto kdysi nedobytného města. Při prohlídce památek bychom neměli vynechat unikátní hřbitov námořníků s vyhlídkou na Madonnetu, ostrůvek s patronkou mořeplavců a rybářů, či pěší procházku nad útesy. Nejpůsobivějším zážitkem je ale projížďka výletní lodí podél bělostných útesů, odkud se naskýtá nejkrásnější pohled na toto unikátní město. Návrat na ubytování, nocleh.
5. den: POBYT U MOŘE: volno, koupání, nocleh.
6. den: EVISA – SOUTĚSKA SPELUNCA – PORTO – PIANA – CALANCHE: celodenní výlet podél západního pobřeží Korsiky - výjezd do horské vesničky Evisa v nádherné panoramatické poloze, možnost pěší turistiky v soutěsce Spelunca. Nenáročná turistická cesta je lemovaná strmými skalními stěnami a na několika místech je přerušena starými kamennými můstky přes údolí. Odpoledne pokračování do Porta. Tento starý rybářský přístav uprostřed divokých skal se může pochlubit jednou z nejbarevnějších pláží na Korsice. Možnost koupání, k večeru přejezd panoramatickou cestou do Piana, které se pyšní titulem "nejkrásněji položené město Francie". Návštěva Calanche - do červena zbarvené skalní útvary bizarních tvarů v Calanche jsou přírodní rezervací pod záštitou UNESCO a jsou nejrozsáhlejší lokalitou tzv. voštinového zvětrávání. Skály táhnoucí se v mnoha vrstvách od moře do výšky téměř 1200m připomínají postavy zvířat, lidí a včelích plástů a patří mezi přírodní unikáty Korsiky. Návrat na nocleh.
7. den: POBYT U MOŘE: volno, koupání, nocleh.
8. den: AJACCIO: dopoledne výlet do hlavního města Korsiky Ajaccio. Město bylo založeno již v roce 564 před n.l. řeckými osadníky a dle báje je pojmenováno podle Ajazza, syna Corsa a Sicy od nichž odvozuje současný název ostrov Korsika. Až do počátku 19.století bylo celkem bezvýznamným přístavem, na významu začalo nabývat až za období vlády svého slavného rodáka Napoleona Bonaparta, jehož kult je na Korsice pečlivě udržován a dá se říci všudypřítomný. Čeká nás prohlídka staré části města s rodným domem Napoleona, radnicí a přístavem, odpoledne návrat na ubytování, volno - koupání, nocleh.
9. den: BASTIA: uvolnění apartmánů, odjezd do Bastie, volno k prohlídce, večer trajekt z Korsiky do Itálie.
10. den: PŘÍJEZD DO ČR: příjezd v pozdních večerních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • sleva 8% ze základní ceny zájezdu při zaplacení zálohy do 31.1.2020
  • sleva 5% ze základní ceny zájezdu při zaplacení zálohy do 29.2.2020
  • sleva může činit max. 800 Kč/os.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem s WC, videem
  • trajekty a výlety dle programu
  • 7x ubytování na Korsice v apartmánech pro 2-4 osoby (s kuchyňkou pro možnost vlastního vaření, WC, koupelna, balkon)
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění (příplatek: 300 Kč)
  • pobytovou taxu
  • závěrečný úklid
  • povlečení (cca 25 € za os.)
  • vstupné