Holandsko - země tulipánů, mlýnů a sýrů

od 7 490 Kč


Allsmeer - Amsterdam - Zaanse Schans - Den Haag - Rotterdam - Keikenhof - SeaLife Scheveningen. Země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, kanálů a fantastického květinového parku

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Ostrava, Frýdek-Místek, Příbor, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Velká Bíteš, Velké Meziříčí, Jihlava, Praha, Plzeň

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách (z Brna v cca 15:00 hod.), noční přejezd přes Německo do Holandska.
2. den: V ranních hodinách příjezd do Holandska, prohlídka největší květinové burzy světa Flora Holland v Allsmeeru. Následně přejezd do korunovačního města Amsterdamu - pěší prohlídka centra města, návštěva brusírny diamantů, Čínské čtvrti včetně známých „Červených luceren“. V podvečer ubytování v hotelu.
3. den: Po snídani odjezd na prohlídku Naardenu - místa posledního odpočinku učitele národů Jana Amose Komenského, po prohlídce přejezd do květinového parku v Keukenhofu - návštěva rozlehlých zahrad, s nádhernými kvetoucími tulipány. Večer návrat na ubytování.
4. den: Po snídani přejezd do skanzenu Zaanse Schans - historické vesnice s větrnými mlýny, ukázka výroby dřeváků a sýrů, po prohlídce přejezd do města Haagu - prohlídka historické části města včetně královského paláce (exteriér), soudního dvora, justičního paláce a Binnenhofu - shromaždiště Generálních stavů. Následně přejezd k Madurodamu - prohlídka unikátního miniaturního městečka, kde se seznámíme na malém prostoru s celým Holandskem. V odpoledních hodinách procházka po pobřeží Severního moře s možností návštěvy podvodního světa SeaLife Scheveningen doslova procházka po mořském dně se skleněným tunelem, obklopeným 180 000 litry mořské vody, v níž volně plavou žraloci, rejnoci, želvy a jiní mořští živočichové. V podvečerních hodinách přejezd do Rotterdamu – okružní prohlídka města autobusem se zastávkou u nejvyšší věže Holandska (185 m), fakultativně vyjížďka do vysoké restaurace s vyhlídkou na celé město a přístav. Ve večerních hodinách odjezd přes Německo do ČR.
5. den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem
  • 2x ubytování ve 2-3 lůžkových pokojích hotelu (jednolůžkové pokoje za příplatek)
  • 2x snídani
  • služby průvodce
  • pojištění CK ve smyslu zákona 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • komplexní cestovní pojištění včetně storna 40,-Kč/os./den (příplatek: 200 Kč)
  • příplatek za ubytování v jednolůžkovém pokoji (příplatek: 2900 Kč)
  • vstupy a fakultativní výlety a služby