Toskánsko - klenot historie, kultury a gastronomie



Pisa, Lucca, Montecatini Terme, San Gimignano, Siena, Florencie

Doprava: autokarem

z Brna nebo z Mikulova


Nástupní místa za příplatek (svoz se uskuteční při min. počtu 4 osob): 240 Kč/os. (Velká Bíteš, Vyškov), 290 Kč/os. (Blansko, Prostějov, Velké Meziříčí), 340 Kč/os. (Boskovice, Jihlava, Letovice, Olomouc, Přerov), 390 Kč/os. (Hranice na Moravě, Kroměříž, Svitavy), 440 Kč/os. (Nový Jičín, Uherské Hradiště, Vysoké Mýto, Zlín), 490 Kč/os. (Frýdek-Místek, Pardubice), 540 Kč/os. (Hradec Králové, Ostrava, Praha)

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Brna v 18 hod. do Itálie.
2. den: V ranních hodinách příjezd do toskánského města Pisa proslaveného jedním z nejkrásnějších a nejznámějších náměstí – Campo dei Miracoli s katedrálou, šikmou věží, křtitelnicí a hřbitovem. Následuje přejezd do města sta kostelů Lucca, starobylého města založeného Etrusky. Společná prohlídka historického centra (Torre delle Ore, Piazza Anfiteatro, katedrála San Martino), v odpoledních hodinách přejezd do místa ubytování – vyhlášeného lázeňského města Montecatini Terme, individuální program, večeře a nocleh.
3. den: Po snídani přejezd do ojedinělého města zapsaného v seznamu UNESCO – San Gimignana – přezdívaného díky 15 rodovým věžím „středověký Manhattan“. Prohlídka baziliky Nanebevzetí Panny Marie s překrásnými freskami, radnice a hlavně středověkého centra s věžemi, s typickými obchůdky a řemeslnými dílnami. Následuje ochutnávka sýrů a bílého místního vína Vernaccia. Přejezd do středověkého univerzitního města Siena (též v seznamu UNESCO). Prohlídka) náměstí Piazza del Campo, považovaného za nejkrásnější náměstí Itálie, s radnicí Palazzo Publico a renesančními paláci a v sousedství pozoruhodné katedrály Santa Maria Assunta. Po individuální procházce uličkami plnými obchůdků, restaurací a vinoték, přesun do hotelu, večeře a nocleh.
4. den: Po snídani odjezd do nejkrásnějšího toskánského města – Florencie, vlakem přejezd do centra města, prohlídka hlavních památek: Santa Maria del Fiore, Campanile di Giotto, Baptisterium San Giovanni, Palazzo Vecchio, Most zlatníků Ponte Vecchio. Fakultativní návštěva světoznámé galerie výtvarného umění Galleria degli Uffizi či renesančního paláce a muzea umění Palazzo Pitti. V odpoledních hodinách odjezd do ČR.
5. den: Návrat do Brna v ranních hodinách.

květen 2024

08.05. - 12.05.2024 středa - neděle
polopenze autokarem (Brno)
7 990 Kč
cena za 5 dní (2 noci)

říjen 2024

09.10. - 13.10.2024 středa - neděle
polopenze autokarem (Brno)
7 990 Kč
cena za 5 dní (2 noci)

Slevy

  • sleva 10% při úhradě celkové ceny zájezdu do 29.2.2024
  • sleva 5% při úhradě 50% zálohy do 31.3.2024

Cena zahrnuje

  • 2× nocleh s polopenzí v hotelu (snídaně bufet, večeře 3 chody, nápoje se hradí zvlášť)
  • dopravu lux. busem z Brna
  • služby průvodce CK
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • parkování v Brně na terminálu CK (příplatek: 600 Kč)
  • cestovní pojištění včetně storna (příplatek: 540 Kč)
  • pobytovou taxu 1 €/os./noc (povinná platba v místě)
  • vstupné v rámci společného programu cca 70 €