Budapešť a zámek Gödöllö

od 3 590 Kč


Prodloužený víkend do Maďarska, při kterém si prohlédneme pamětihodnosti hlavního města Budapešť , navštívíme oblíbený zámek císařovny Sissi Gödöllö a můžeme se plavit lodí nejkrásnějším úsekem Dunaje z Ostřihomi do Budapešti...

Doprava: autokarem

TRASA: Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, (Kroměříž, Zlín) - za příplatek;

bez příplatku: Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Břeclav, Bratislava


PŘÍPLATKY ZA SVOZY: z nástupních míst - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín - 400 Kč/os.;
z nástupních míst - Hranice, Kroměříž, Zlín - 350 Kč/os.


Svozy mohou být zajištěny autobusem, mikrobusem nebo osobním autem dle počtu přihlášených osob. V případě menšího počtu přihlášených z odjezdového místa je cestovní kancelář oprávněna svoz, příp. transfer zrušit a klienti budou včas předem kontaktováni a informováni o možnosti nejbližšího nástupního místa. Zrušení svozu či transferu z důvodu malé obsazenosti není důvodem ke stornování celého zájezdu.

Program zájezdu

1. den: BUDAPEŠŤ: ráno odjezd do Budapešti - vyjížďka na citadelu s nejlepším výhledem na Budín, Pešť a Dunaj, přejezd do Pešti, dvě hodiny k nákupům v historické tržnici (možnost koupit maďarské speciality /např. pravé tokajské, barac pálinku, papriku apod./, popř. k nenáročnému výstupu k památníku sv. Gellérta nebo ke koupání v secesních lázních Gellért. Odpoledne prohlídka Pešti: Váci utca, Vörösmarty tér, nábřeží, reduta, katedrála sv. Štěpána, nám. Svobody, secesní spořitelna Ödöna Lechnera, večer odjezd do hotelu, ubytování, nocleh.
2. den: BUDAPEŠŤ - OSTŘIHOM - PLAVBA PO DUNAJI: snídaně, prohlídka proslulé budovy parlamentu s průvodcem (uvidíte i korunovační klenoty), procházka po výstavné Andrássyho třídě, židovskou čtvrtí a kolem Opery /možnost navštívit dvě synagogy/, odpoledne je možné strávit koupáním v Széchenyiho lázních nebo návštěvou Muzea výtvarného umění, zájemci o plavbu lodí odjedou autobusem do Ostřihomi, prohlédnou si baziliku a z Ostřihomi poplují lodí zpět do Budapešti nejkrásnějším úsekem Dunaje /cca 3 hodinová plavba/, večer návrat na ubytování, nocleh.
3. den: Zámek GÖDÖLLÖ - BUDAPEŠŤ – NÁVRAT DO ČR: nídaně, přejezd do Gödöllö - prohlídka oblíbeného zámku císařovny Sissi, parku a palmového skleníku, odpoledne návrat do Pešti - volno například k návštěvě historických cukráren nebo tureckých lázní z 16. století, zájemci mohou odpoledne podniknout výlet do Budínských vrchů - zubačkou na Széchenyiho vrch (Széchenyihegy) a odtud pěšky s krásnými výhledy na město na nejvyšší budapešťský kopec Jánoshegy s rozhlednou císařovny Sissi a zpět do města sedačkovou lanovkou, pozdě odpoledne odjezd do nástupních míst, příjezd v pozdních večerních / nočních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu do Maďarska klimatizovaným autobusem
  • 2x ubytování v hotelu *** se snídaní
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • prohlídka Parlamentu (příplatek: 300 Kč)
  • komplexní pojištění (příplatek: 90 Kč)
  • plavba lodí po Dunaji do Budapešti (příplatek: 350 Kč)
  • plavba lodí po Dunaji do Budapešti ze Szentendere (v březnu, dubnu, květnu, říjnu lodě do Budapešti jezdí v mimosezonních měsících pouze ze Szentendere) (příplatek: 250 Kč)
  • vstupné
  • příp. pobytovou taxu