Maďarsko – Hevíz - hotel Panorama***

od 5 440 Kč


Lázně Hevíz jsou jedny z největších a nejznámějších lázeňských středisek v Maďarsku, turistické centrum s řadou hotelů, léčebných domů a obchodů. Leží v údolí vzdáleném 6 km od jihozápadního cípu Balatonu. Návštěvníci Hevízu jsou okouzleni jeho krásou, jedinečnou atmosférou a také přírodním divem - přírodním jezerem s termální vodou o rozloze 4,4 ha. V létě dosahuje teplota vody 33-35 °C, v zimě je (dle klimatických podmínek) o poznání nižší (26-28 °C). Léčivé účinky termální vody využívali už staří Římané, ale první lázně byly postaveny až v roce 1795. Pramen poskytuje 86 milionů litrů vody denně, takže voda v jezeře se vymění každých 28 hodin Voda, obohacená vápníkem, magnesiem, sodíkem, chloridem, hydrogen karbonátem a jinými látkami, je vhodná k léčení nemocí pohybového ústrojí, revmatizmu, zastaralých degenerativních onemocnění páteře, kloubů a kostí (tenisový loket), osteoporózy, Bechtěrevovy nemoci, poúrazových a pooperačních ortopedických stavů. V případě nepříznivého počasí mohou návštěvníci využít v revmatologických a rehabilitačních lázních 5 krytých bazénů s podvodními tryskami s termální vodou a jeden bazén s obyčejnou vodou. Právě díky termálnímu jezeru patří Hevíz mezi nejvyhledávanější a největší lázeňská střediska nejen v Maďarsku, ale v celé Evropě. Vzdálenost z Prahy 520 km.

Stravování: polopenze

snídani formou bufetu, polévkový bufet v poledne, bufetovou večeři

Doprava: autokarem

nástupní místa: Praha -Jihlava (D1)-Brno

Ubytování: hotel ***

renovované dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, telefonem, rádiem, TV, minibarem, trezorem a balkonem. Hotel je vzdálen 100 m od léčebného jezera.

Program zájezdu

1. den: z Prahy v 06.00 hod. a dále po dálnici D1 (nástupní místa u benzínových čerpadel nebo motorestů), cestou zdravotní zastávky. Po příjezdu do Hevízu nás čeká ubytování, večeře, procházka s průvodcem a dle zájmu návštěva csardy.
2. den: po snídani relaxace v termálních lázních. Po polévkovém bufetu fakultativně výlet do Keszthely (7 km) u Balatonu. Po procházce promenádou parkem okolo Balatonu můžeme navštívit nejznámější historickou památku města – zámek Festetics (čtvrté největší a nejkrásnější aristokratické sídlo v Maďarsku). Po návratu nás čeká večeře.
3. den: snídaně, relaxace, polední polévkový buffet, výlet vláčkem na „vinný kopeček“ Weinberg - možnost návštěvy poutního kostela nebo návštěva některého z četných sklípků, možnost degustace a nákupu. Po návratu večeře.
4. den: snídaně, koupání a relaxace do 12.00 hod. (pokoje jsou k dispozici do 12.00 hod.), polévkový buffet, odjezd do ČR v cca 13.00 hod.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • DĚTI DO 3,9 LET ZDARMA se 2 dospělými osobami

Cena zahrnuje

  • ubytování 4 dny/3 noci
  • autobusovou dopravu
  • průvodce
  • snídani formou bufetu, polévkový bufet v poledne, bufetovou večeři
  • 3x vstup na 3 hodiny do termálních bazénů hotelu nebo do termálního jezera včetně solné jeskyně
  • každý večer živá muzika v lobby baru
  • používání koupacího pláště a bezpečnostní schránky
  • Wi-Fi
  • 1x relaxační masáž (20 minut).

Cena nezahrnuje

  • lázeňská /pobytová/ taxu: cca 1,8 €/osoba nad 18 let/noc – platí se na místě