Památky, pohoří a termální lázně Maďarska



Na našem zájezdu poznáte jednu z nejzajímavějších částí Maďarska. V této části Maďarska se nalézají přírodní zajímavosti (nejvyšší pohoří Mátra, pohoří Bükk) i kulturní památky. Budete mít možnost vyzkoušet léčivé vody několika termálních lázní v Maďarsku.

Stravování: polopenze

3x polopenze, 2x snídaně

Doprava: autokarem

z Prahy, Pardubic, Hradce Králové, Brna

Ubytování: hotel

5x ubytování - 3x v hotelu Hajnal***, 2x v hotelu v Budapešti

Program zájezdu

1. den: (ne): Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: (po): Prohlídka města EGER (město-muzeum maďarského baroka) – bazilika, minoritský kostel, radnice, minaret aj. Koupání v termálních lázních EGERSZALÓK, proslavené horkým vřídlem.
3. den: (út): MISKOLC – čilý střed města, jehož hlavní ulice si do určité míry uchovaly předválečný půvab; národní park BUKOVÉ HORY, zříceniny hradu DIÓSGYOR (Královnin hrad), koupel v jeskynních lázních TAPOLCA. Atmosféra jeskyně, v níž přímo ze skal vyvěrá léčivá voda, zanechává v návštěvnících nezapomenutelný dojem.
4. den: (st): Volný den s relaxací v termálních hotelových bazénech lázní MEZÖKÖVESD. Pro zájemce fakultativní výlet do Národního parku HORTOBÁGY (UNESCO) (Pastýřské muzeum, Devítidírkový most, vahadlové studně), pozorování bílého rohatého dobytka, koupání v termálních lázních HAJDÚSZOBOSZLÓ.
5. den: (čt): Výlet do pohoří MÁTRA, nejvyšší hora Maďarska KÉKES (1 015 m). PARÁD, muzeum kočárů, jehož nádherné vozy svědčí o světové kariéře maďarského dopravního prostředku. Návštěva královského zámku GÖDÖLLÖ – honosný barokní zámek, rezidence, která sloužila k odpočinku císaře Františka Josefa a královny Alžběty.
6. den: (pá): SZENTENDRE – nádherné město s historickým jádrem s mnoha architektonickými skvosty. Skoro každý dům je památkově chráněný. VISEGRAD byl po několik let sídlem maďarských králů. Je půvabně položen mezi kopci a Dunajem. Od břehů Dunaje se zvedá středověký hradní komplex s královským palácem. Pod ním se nachází Šalamounova věž, Visegrádská brána a další zajímavosti. OSTŘIHOM – město položené v ohybu Dunaje s dominantní Bazilikou, jejíž kopule je viditelná z dalekého okolí (Hradní muzeum, Muzeum křesťanství, oblíbená nábřežní promenáda).
7. den: (so): Budapešť (UNESCO) - Gellértův vrch, hradní čtvrť (Rybářská bašta, korunovační Matyášův chrám, Hradní palác), koupání v termálních lázních nebo muzea. V noci odjezd.
8. den: (ne): Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování (2lůžkové pokoje s příslušenstvím - 3x v hotelu Hajnal***, 2x v hotelu v Budapešti)
  • 3x polopenzi
  • 2x snídani

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 280 Kč)
  • fakultativní výlet 4. den (příplatek: 280 Kč)