Silvestr - Maďarsko - Mošoň nebo Györ



Mošoň: Město Magyaróvár (v doslovném překladu Maďarský starý hrad) vzniklo spojením vesnic Mošoň, Magyaróvár a Lucson v r. 1939. Leží při soutoku řeky Litavy do mošoňského ramene Dunaje v severozápadním cípu Maďarska. Město má úctyhodných 17 mostů, krásné historické centrum s pěší promenádou, s mnoha obchody a restauracemi. Lázně tvoří sedací bazén – teplota vody 38 ºC, dětský bazén, krytý i venkovní plavecký bazén – vše vyhřívané. Lze využít 2 sauny, masáže, kadeřník a pedikúra. K dispozici je občerstvení a dobré víno v areálu lázní. Termální voda je bohatá na minerály, jód, účinná při léčbě pohybového ústrojí, svalových onemocnění, poruch páteře, revmatických, nervových a dalších onemocnění.


Doporučujeme si vzít plavky, osušku, župan a gumové přezůvky.


Györ - lázně tvoří nový krytý areál, otevřený v roce 2003. Győr (česky Ráb), jedno z největších maďarských měst s krásným barokním centrem, se nachází 60 km jižně od Bratislavy na soutoku řek Ráby, Malého Dunaje a Rábcy. Karmelitánský kostel, Kapitulní vrch, katedrála, náměstí Széchenyi s památkově chráněnými domy, Benediktínský klášter zvou k příjemné procházce. V lázních jsou kryté i venkovní sedací a plavecké bazény s termální vodou (teplota vody 29 o C, 32 o C a 38 o C), s perličkovými lázněmi, podvodními masážními tryskami, vodopády a tobogány 64 m a 38 m, za příplatek sauna a možnost masáže, restaurace s výbornou maďarskou kuchyní (teplé jídlo: 800-1.500 HUF), kavárna a vodní bar přímo v bazénu. Termální voda je účinná při léčbě revmatismu, kloubů a páteře, pohybového a trávicího ústrojí, gynekologických poruch a dýchacích cest.


Doporučujeme si vzít přezůvky, koupací plášť a ručník.

Doprava: autokarem

z Brna

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Brna v 6:30 od lázní ul. Kopečná, přes Bratislavu, Maďarsko - 9:00 - 16:30 koupání v termálních lázních Mošoň nebo 9:30-15:45 koupání v termálních lázních Györ. Odjezd z Györu v 15:45 a z Mošoně v 16:30, příjezd do Brna cca v 19:00.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • Mošoň - vstup do lázní - dospělí (příplatek: 330 Kč)
  • Mošoň - vstup do lázní - děti do 14 let (příplatek: 230 Kč)
  • Györ - vstup do lázní - dospělí (příplatek: 300 Kč)
  • Györ - vstup do lázní - děti do 15 let a důchodci (příplatek: 250 Kč)
  • Mošoň i Györ - komplexní pojištění (úraz, storno, léčebné výlohy) (příplatek: 30 Kč)
  • Mošoň i Györ - místenka na konkrétní sedadlo v autobusu/os. (příplatek: 50 Kč)
  • Mošoň i Györ - samostatné dvousedadlo pro 1 osobu (příplatek: 200 Kč)