Zalakaros, hotel Venus***

od 5 450 Kč


Lázeňské město Zalakaros leží na jihozápadě Maďarska, 30 km od Balatonu. Je jedním z nejmladších lázeňských středisek, jehož 85-99°C horké vody byly “objeveny” během průzkumů ropných ložisek. Jeho prameny poskytují léčivou vodu jódového a brómového charakteru a mají ze všech maďarských lázeňských vod nejvyšší obsah fluoru. Jsou tu tři bazény pod širým nebem a vanové koupele pro veřejnost. Ve formě koupelí je zalakarošská voda vhodná pro léčení pooperačních stavů, pro léčení nemocí pohybového ústrojí, pro rehabilitace a je účinná při léčení chronických gynekologických potíží. Ze zajímavostí v okolí by návštěvníci neměli minout ptačí rezervaci v Zimány, která je vzdálena pouze 18 kilometrů. Mezi další "povinné" návštěvy patří shlédnutí stáda zubrů, chovaných 10 km od lázní; tato zvířata žijí v Evropě jen vzácně v divoké přírodě. Blízký Zalavár je proslulý svými zříceninami staroslovanského hradiště a za návštěvu stojí i jezero Balaton.

Stravování: polopenze

snídaně a večeře formou bohatého bufetu sestaveného ze sezonních a regionálních produktů s důrazem na zdravou výživu. Vegetariánská a dietní kuchyně na vyžádání.

Doprava: autokarem

další nástupní místa dle dohody

Ubytování: hotel ***

Poloha: krásný rodinný hotel Venus leží v klidné části města, nedaleko lázeňského centra Gránit Gyógyfürdö. Vybavení: restaurace s mezinárodní kuchyní a maďarskými specialitami, bar, bazén, sauna, fitness, ping-pong, masáže, venkovní bazén se sluneční terasou, uzavřené parkoviště s bezpečnostními kamerami, pronájem kol, jízdy na koních, ochutnávky vín apod. Ubytování: 42 krásných, pohodlně zařízených pokojů s balkonem nebo s terasou, TV, minibarem, trezorem, telefonem, prostornou koupelnou se sprchou a WC, Wi-Fi. V přízemí jsou pokoje pro hendikepované klienty. Welness: termální bazén, bazén s atrakcemi, finská sauna, infra sauna, vířivka, parní lázeň, fitness, venkovní bazén se sluneční terasou. K dispozici je posilovna a stolní tenis. Za poplatek: speciální masáže a elektroléčba pod vedením odborného lékaře, kulečník, půjčovna kol, jízda na koni, masáže, kosmetika, kadeřník, solárium, pedikúra, manikúra. Domácí mazlíčci: pobyt možný na vyžádání předem.

Program zájezdu

1. den: z Prahy v 06.00 hod., další nástupní místa dle dohody, cestou zdravotní zastávky. Po příjezdu do hotelu nás čeká ubytování, relaxace koupání a večeře
2. den: po snídani relaxace v termálních lázních, večeře
3. den: po snídani relaxace v termálních lázních, večeře
4. den: snídaně, koupání a relaxace do 12.00 hod. (pokoje jsou k dispozici do 10.00 hod.), odjezd do ČR v cca 13.00.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 4 dny/3 noci ubytování s bufetovou snídaní a večeří
  • dopravu autobusem
  • technický doprovod
  • neomezené vstupné do hotelového Wellness Centra a jeho fitness prostor, volné užití županů a ručníků
  • pojištění cestovní kanceláře dle zákona.

Cena nezahrnuje

  • turistická taxa :cca € 1,7/osoba/noc – platba na místě.