Romantika údolí Rýna a Mosely s plavbou po Rýně

od 8 990 Kč


ROTHENBURG - LIMBURG - BRÜHL - AACHEN - KOLÍN NAD RÝNEM - KOBLENZ - ÚDOLÍ MOSELY - ELTZ - COCHEM - BERNKASTEL-KUES - TREVÍR - LORELEY - MOHUČ - WORMS - SPEYER - HEIDELBERG

Doprava: autokarem

TRASA - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, (Kroměříž, Zlín), Prostějov, Vyškov, Brno, Jihlava (dálnice D1), Praha


PŘÍPLATKY ZA SVOZY: z nástupních míst - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín - 400 Kč/os.;
z nástupních míst - Hranice, Kroměříž, Zlín - 350 Kč/os.


Svozy mohou být zajištěny autobusem, mikrobusem nebo osobním autem dle počtu přihlášených osob. V případě menšího počtu osob z odjezdového místa je CK oprávněna svoz zrušit a klienti budou informováni o možnosti nejbližšího nástupního místa. Zrušení svozu není důvodem ke stornování celého zájezdu.

Program zájezdu

1. den: ROTHENBURG - LIMBURG: odjezd v časných ranních hodinách přes Prahu do Německa, dopoledne prohlídka Rothenburgu - nejlépe zachovaného středověkého městečka v Německu s pohádkovou atmosférou, odpoledne přejezd do městečka Limburg an der Lahn, zastávka u katedrály Sv.Jiří ze 13.století s typickými 7 věžemi, večer odjezd na ubytování v oblasti Koblenz, nocleh.
2. den: BRÜHL – AACHEN - KOLÍN NAD RÝNEM – KOBLENZ: snídaně, ráno prohlídka zámku Augustusburg v Brühlu - památka na seznamu UNESCO, dopoledne přejezd do města Karla Velikého - Aachen /Cáchy/ - prohlídka centra města a dómu, odpoledne přejezd do Kolína nad Rýnem - prohlídka centra města s katedrálou a románskými domy, volno k návštěvě muzeí, k večeru přejezd do města Koblenz – procházka k soutoku Rýna a Mosely s pomníkem Viléma I., nocleh.
3. den: ÚDOLÍ MOSELY - ELTZ – COCHEM – BERNKASTEL-KUES - TREVÍR: snídaně, odjezd do údolí řeky Mosely lemovaného vinicemi a hrady, vycházka k hradu Eltz, dále vyhlídková jízda podél Mosely kolem nejstrmějších vinic, přes malebná městečka Cochem a Bernkastel-Kues s hrázděnými domy do historického Trevíru – prohlídka centra města s katedrálou, arcibiskupským zámkem a unikátní Černou bránou (nejvýznamnější římská památka v Německu), návrat na nocleh.
4. den: LORELEY – MOHUČ: snídaně, cesta romantickým údolím Rýna kolem hradů, zřícenin a vinic, výjezd na skálu Loreley s úchvatnou vyhlídkou, plavba po Rýně vyhlídkovou lodí ze St. Goarshausen do Rüdesheimu – vinařského městečka, volno, odpoledne přejezd do Mohuče – pěší prohlídka historického centra města s dómem, kurfiřtským zámkem a kostelem sv. Štěpána (vitráže Marca Chagalla), návrat na nocleh.
5. den: WORMS – SPEYER - HEIDELBERG: snídaně, dopoledne návštěva Wormsu – prohlídka katedrály, dopoledne přejezd do Speyeru s největším románským chrámem na světě – prohlídka, odpoledne návštěva univerzitního města Heidelberg – prohlídka centra na břehu řeky Neckar s historickým mostem, romantické uličky, zámek a zahrady, pozdě odpoledne odjezd do ČR.
6. den: PŘÍJEZD DO ČR: příjezd do nástupních míst v časných ranních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu do Německa klimatizovaným autobusem
  • 4x ubytování v hotelu se snídaní
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění (příplatek: 180 Kč)
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 2390 Kč)
  • vstupné
  • příp. pobytové taxy