Cestou Trollů za krásami norských fjordů

od 13 890 Kč


GÖTEBORG - KUNGÄLV - TJOERN - OSLO - LILLEHAMMER - ANDALSNES - CESTA TROLLŮ - GEIRANGER - BRIKSDAL - BERGEN - VORINGFOSS - KRONBORG - KODAŇ


Poznávací zájezd do Norska Vás zavede za nádhernou přírodou Norska, do kraje fjordů, vodopádů, severských ság a horských skřítků, ale i půvabných rybářských přístavů a měst

Stravování: snídaně

3x snídaně v Norsku

Doprava: autokarem

TRASA - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, ( Kroměříž, Zlín ), Prostějov, Vyškov, Brno, Jihlava (D1), Praha


PŘÍPLATKY ZA SVOZY: z nástupních míst - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín - 400 Kč/os.;
z nástupních míst - Hranice, Kroměříž, Zlín - 350 Kč


Svozy mohou být zajištěny autobusem, mikrobusem nebo osobním autem dle počtu přihlášených osob. V případě menšího počtu osob z odjezdového místa je CK oprávněna svoz zrušit a klienti budou informováni o možnosti nejbližšího nástupního místa. Zrušení svozu není důvodem ke stornování celého zájezdu.

Ubytování: hotel

5x ubytování v turistických hotelech ve Švédsku a Norsku (převážně 4lůžkové pokoje)

Program zájezdu

1. den: ODJEZD Z ČR: odjezd v ranních hodinách do Německa, noční trajekt do Švédska.
2. den: GÖTEBORG – KUNGÄLV – TJOERN: cesta jihozápadním pobřežím Švédska do Göteborgu – prohlídka centra a přístavu, odpoledne zříceniny hradu Kungälv a ostrova Tjoern (typické rybářské vesničky), ubytování, nocleh.
3. den: OSLO – MJOSA – LILLEHAMMER – ROMSDALEN – ANDALSNES: odjezd přes most ve Svinesundu k prohlídce centra hlavního města Norska Oslo – radnice, královský palác, divadlo, parlament, katedrála, kolem poledne odjezd z Oslo a pokračování na sever Norska – v Holmenkollen uvidíme areál skokanských můstků, kolem jezera Mjosa pojedeme do zimního střediska zimních sportů Lillehammeru se skanzenem lidové architektury, pokračování soutěskou Romsdalen a údolím řeky Rauma s vodopády do Andalsnes – typické rybářské městečko ve fjordu, ubytování v Norsku, nocleh.
4. den: CESTA TROLLŮ – TROLLSTIGEN – GEIRANGER – DALSNIBBA – JOSTEDALSBREEN – OLDEN – BRIKSDAL: snídaně, cesta nejznámější panoramatickou silnicí Norska - cestou horských skřítků Trollů pojedeme do horského sedla Trollstigen a k nejslavnějšímu fjordu Norska – Geirangerfjord. Možnost projížďky lodí kolem vodopádu Sedm sester nebo výjezdu autobusem na vyhlídkové místo Dalsnibba, odpoledne průjezd národním parkem Jostedalsbreen do městečka Olden - pěší vycházka k ledovci Briksdal, k večeru ubytování v oblasti Sognefjordu, nocleh.
5. den: SOGNEFJORD – BERGEN – HARDANGERVIDA – VORINGFOSS: snídaně, ráno trajekt přes největší fjord Norska - Sognefjord, příjezd do Bergenu – pěší prohlídka hlavního města fjordů a centra norských rybářů, odpoledne volno k individuálním prohlídkám, večer přejezd do oblasti náhorní plošiny Hardangervida, zastávka u jednoho z největších vodopádů - Voringfoss, ubytování, nocleh.
6. den: HALLINGDAL – OSLO: snídaně, údolím Hallingdal pojedeme do hlavního města Norska Oslo – návštěva poloostrova Bydgoy – muzea lodí Fram, vikingských lodí, Kon-Tiki, odjezd z Oslo a pokračování v cestě z Norska do Švédska, ubytování, nocleh.
7. den: KRONBORG – KODAŇ: ráno trajekt do Dánska – zastávka u Hamletova hradu Kronborg, před polednem příjezd do Kodaně – prohlídka (radnice, královský palác, malá mořská víla, přístav, zábavní park Tivoli), večer trajekt do Německa, pokračování přes Německo do ČR.
8. den: PŘÍJEZD DO ČR: příjezd v odpoledních hodinách do nástupních míst.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • sleva 8% ze základní ceny zájezdu při zaplacení zálohy do 31.1.2020
  • sleva 5% ze základní ceny zájezdu při zaplacení zálohy do 29.2.2020
  • sleva může činit max. 800 Kč/os.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem s WC, video
  • 5x ubytování v turistických hotelech ve Švédsku a Norsku (převážně 4lůžkové pokoje)
  • 3x snídaně v Norsku
  • trajekty dle programu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění (příplatek: 240 Kč)
  • vstupné