Velký okruh Slovinskem

od 8 490 Kč


Jezero BLED • BOHINJ • POSTOJNA • KOPER • PIRAN • PORTOROŽ • LJUBLJANA • MARIBOR

Stravování: snídaně

5x snídaně

Doprava: autokarem

TRASA - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, (Kroměříž, Zlín), Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov


PŘÍPLATKY ZA SVOZY: z nástupních míst - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín - 400 Kč/os.;
z nástupních míst - Hranice, Kroměříž, Zlín - 350 Kč/os.


Svozy mohou být zajištěny autobusem, mikrobusem nebo osobním autem dle počtu přihlášených osob. V případě menšího počtu přihlášených z odjezdového místa je cestovní kancelář oprávněna svoz, příp. transfer zrušit a klienti budou včas předem kontaktováni a informováni o možnosti nejbližšího nástupního místa. Zrušení svozu či transferu z důvodu malé obsazenosti není důvodem ke stornování celého zájezdu.

Ubytování: hotel

5x ubytování

Program zájezdu

1. den: BLED – SOUTĚSKA VINTGAR: odjezd z nástupních míst v časných ranních hodinách přes Rakousko do Slovinska, kolem poledne příjezd do letoviska Bled na břehu stejnojmenného jezera, prohlídka malebného lázeňského střediska v srdci Julských Alp, procházka kolem jezera s možností koupání, vyhlídky na ostrůvek uprostřed jezera s kostelíkem Nanebevzetí panny Marie a na Bledský hrad, nenáročná turistika překrásnou soutěskou Vintgar k vodopádu Šum, večer ubytování, nocleh.
2. den: JEZERO BOHINJ – JULSKÉ ALPY: snídaně, odjezd k jezeru Bohinj, které se nachází pod nejvyššími horami Julských Alp – odtud je vidět i nejvyšší hora Slovinska – mohutný vápencový Triglav (2.864 m) - krátká nenáročná procházka k vodopádu řeky Savice, zastávka u vojenského hřbitova, kde jsou pochováni padlí bojující v první světové válce na sočské frontě. Odpoledne možnost vyjet lanovkou na horu Vogel odkud jsou nádherné panoramatické výhledy na Julské Alpy, dolů je možno sjet opět lanovkou nebo podniknout středně náročnou turistiku do vesnice Ribčev Laz /cca 2 hodiny/ - volno u jezera, návrat na ubytování, nocleh.
3. den: KRANJSKÁ GORA – PLANICA – KOBARID – PASICA: snídaně, odjezd do nejznámějšího slovinského lyžařského střediska – Kranjska Gora - zastávka, přejezd k návštěvě sousedního střediska Planica se světoznámými obřími skokanskými můstky, před polednem pokračování tzv. Ruskou cestou (vojenská zásobovací cesta pro sočskou frontu s padesáti prudkými zatáčkami, postavená ruskými válečnými zajatci) do sedla Vršič (1611 m) s krásnými výhledy, odpoledne klesání do malebného údolí řeky Soči, pokračování údolím přes městečko Kobarid s muzeem sočské fronty, italskou kostnicí a kostelem sv. Antonína, k večeru zastávka v městečku Idrija – nenáročná turistika do nedaleké rokle Pasica /dochovaná partyzánská nemocnice z druhé světové války/, večer přejezd do oblasti Postojna, ubytování, nocleh.
4. den: POSTOJNA – LIPICA – TERST - MIRAMARE: snídaně, dopoledne volno k návštěvě světoznámého komplexu jeskyní Postojna - jeden z největších a nejúchvatnějších jeskynních systémů na světě /možnost přikoupení audio průvodce v češtině cca 3,50 euro/, nedaleko jeskyně se nachází středověký Predjamský hrad, vestavěný do skály, kolem poledne návštěva vesničky Lipica proslavené chovem koní - světoznámých lipicánů /možnost návštěvy hřebčince/, odpoledne přejezd do italského Terstu a přejezd k romanticky umístěnému zámku Miramare s nádhernými zahradami, později večer návrat na nocleh.
5. den: ŠKOCJANSKE JAME – KOPER – PIRAN – PORTOROŽ: snídaně, odjezd na slovinské pobřeží Jadranu - cestou prohlídka národního parku Škocjanske Jame s unikátními krasovými útvary, před polednem příjezd do významného přístavu Koper – zastávka, odpoledne prohlídka nedalekého starobylého městečka Piran, pokračování do lázní Portorož – volno, možnost koupání na plážích nejelegantnějšího slovinského letoviska, večer návrat na nocleh.
6. den: LJUBLJANA – MARIBOR: snídaně, odjezd do slovinského hlavního města Ljubljana - procházka historickým centrem metropole, jehož architektura je spjata s architektem Josipem Plečnikem - promenáda po nábřeží řeky Ljublanice, Trojmostí, Dračí most, tržnice, katedrála, klášter Križanke, Ljubljanský hrad, odpoledne odjezd se zastávkou k prohlídce druhého největšího města Slovinska Mariboru ležícího na řece Drávě, pozdě odpoledne pokračování v cestě přes Rakousko do ČR, příjezd do nástupních míst v pozdních večerních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • sleva 8% ze základní ceny zájezdu při zaplacení zálohy do 31.1.2020
  • sleva 5% ze základní ceny zájezdu při zaplacení zálohy do 29.2.2020
  • sleva může činit max. 800 Kč/os.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem s WC, video
  • 5x ubytování v hotelu
  • 5x snídaně
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění (příplatek: 180 Kč)
  • vstupné jeskyně Postojna (příplatek: 690 Kč)
  • vstupné
  • příp. pobytové taxy