Švýcarské Alpy



Další z turistických zájezdů tentokrát do nejatraktivnější alpské země – Švýcarska, kde se zaměříme na oblasti Bernských Alp, Rétorománskou část i malebný kanton Ticino. Ubytování na tomto zájezdu do Švýcarska je v chatě v horském středisku Andermatt pod průsmykem Oberalpass. Při výletu do kantonu Graubünden se seznámíte s rétorománskou částí Švýcarska i jeho nejslavnějším střediskem Sv. Mořicem. Kanton Ticino, prosluněná jižní část Švýcarska, je jednou z nejnavštěvovanějších prázdninových oblastí této země. Budete překvapeni kouzlem protikladů přírody Švýcarska - od ledovců a divoké horské přírody alpských údolí k zeleným svahům pokrytých vinicemi, od vzácných alpských květin k palmám oblasti subtropů. Bellinzona - hlavní město kantonu – byla díky svým památkám zapsána do seznamu světového dědictví UNESCO.

Doprava: autokarem

odjezd z: Prahy, Plzně, Pardubic a Hradce Králové

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách.
2. den: Příjezd na ubytování do Andermattu. Turistika v ANDERMATTU. Výjezd lanovkou na GEMSTOCK, zpět na GURSCHEN a odtud pěšky zpět do Andermattu naučnou lesní cestou nebo přes Hospental. V případě nefunkčnosti lanovky trek kolem GOSCHENERALPSEE.
3. den: Výlet do údolí Předního Rýna. Autobusem do průsmyku OBERALPASS (2040 m). Pěší túra k jezeru TUMASEE k pramenům Rýna. Zdatnější mohou vystoupit až na hřeben PAZOLY. Odtud se naskýtají nádherné výhledy na hřeben Bernských Alp se zaledněnými vrcholy. Sestup na Oberalpass nebo až do Andermattu. Celková doba chůze cca 6 hod.
4. den: Přejezd přes průsmyk FURKAPASS - možnost navštívit ledovcovou jeskyni. Jedinečná pěší trasa s výhledy na ledovce (Muttgletscher) a vysoké štíty i do údolí Rhony. Túra končí na vrcholu TÄLLISTOCK (2 861 m). Celková délka cca 4,5 hod.
5. den: Návštěva italské části Švýcarska. Odjezd přes městečko Biasca do kantonu Ticino . Nejprve navštívíte město LUGANO na břehu stejnojmenného jezera. Návštěva MELIDE s expozicí „Švýcarsko v miniatuře“ a zastávka v CASLANU, kde se vyrábí čokoláda. Prohlédnete si muzeum čokolády s ukázkou její výroby. Při zpáteční cestě se zastavíme v hlavním městě kantonu BELLINZONĚ, nad kterým se tyčí tři monumentální hrady, které střežily důležité obchodní cesty.
6. den: Výlet do údolí MADERANERTAL – nádherné údolí obklopené hlavními vrcholy centrálního Švýcarska. Výjezd místním autobusem a lanovkou, poté cesta ke krásnému horskému jezeru GOLZERNSEE, které je vhodné nejen k okružním výletům s úžasnými výledy, ale i ke koupání (mimořádně teplé alpské jezero).
7. den: Rétorománská část Švýcarska: přes průsmyk JULIER (2228 m) do městečka POSCHIAVO, přestup na známou horskou dráhu a horským vláčkem „BERNINA“ přes průsmyk BERNINA, kolem jezer a ledovců, přes viadukty, tunely a galerie, vyhlídky. SV. MOŘIC – proslulé horské středisko. Večer odjezd ze Švýcarska.
8. den: Příjezd do ČR v ranních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu luxusním autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování ve 2lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením
  • 5x plnou penzi (balíčky místo oběda) - česká kuchyně

Cena nezahrnuje

  • jízdenka na horský vláček (příplatek: 460 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 280 Kč)
  • 1/1 pokoj (v hotelu) - povinný při nedoobsazení (příplatek: 3250 Kč)