Kultura a relax v Turecku - okruh Lykií s koupáním ****

od 12 980 Kč
Sleva - 48% 24 980 Kč


Tento zájezd nabízí ideální kombinaci odpočinku s poznáváním přírodních i historických krás Turecka a kulturu obyvatel této země. Společně navštívíme antická města Phaselis, Afrodisias, Hierapolis a věhlasný Ephesus. Užijeme si také koupání v křišťálově čistých vodách mořských zátok v oblasti Kemer či v termálních lázních v Pamukkale. V neposlední řadě se v zázemích 4* hotelů zrelaxujeme či pobavíme.


Fakultativní služby (možnost přiobjednat na místě u delegáta):
Programový balíček za 290,- Eur, který obsahuje:
- 2. den: Antické město Phaselis, Plavba lodí v Kemeru, koupání
- 3. den: Antické město Afrodisias, Kusadasi
- 4. den: Efes, vesnička Sirince
- 5. den: Pammukale + Hierapolis
- 6. den: Návrat zpět na tureckou riviéru, Manufaktura s koberci, Antalya
- 7. den: Celodenní prohlídka Antalye
- Obědy během výletů (bez nápojů-extra)
- Odborný výklad v rámci výletů česky hovořícího průvodce

Možnost dalších fakultativních výletů - EXTRA VÝLETY nezahrnuté v programovém balíčku:
- Vyhlídkový let balónem nad Pammukale - naskytnou se Vám spektakulární výhledy na krajinu, města, pohoří i údolí (cca 250€/os. Výlet je operován za předpokladu kladných povětrnostních podmínek a dostupnosti).


Poznámka:
- Počet dětí u poznávacích zájezdů je omezen. Zájezd není vhodný pro děti pod 7 let. Děti jsou na vyžádání u CK.
- Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny.
- Konkrétní jména hotelů jsou upřesněna na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilustrační.
- Transfer na jednotlivé výlety a památky + výklad průvodce během výletů není zahrnutý v ceně zájezdu. Transfer, vstup a výklad průvodce je obsažen v programovém balíčku.
- Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od našeho delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky.
- Ubytování je zajištěno v minimálně 4* hotelech místní kategorizace
- KLIENTI MOHOU POUZE VYCESTOVAT S PASEM PLATNÝM 6 MĚSÍCŮ PO ODLETU Z TURECKA.
- Dle požadavku je možné prodloužit pobyt v hotelu.

Stravování: polopenze

snídaně a večeře

Doprava: letecky

z Prahy

Ubytování: hotel ****

Ubytování: hotel "no name" kategorie min. 4* v Antalyi, 4* v Kusadasi a 4* v Pamukkale
K dispozici jsou dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky, pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (toaleta, sprcha nebo vana, fén), telefonem, TV, klimatizací, minibarem (za poplatek) a trezorem (možnost poplatku). Většina pokojů i s balkonem nebo terasou.
Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky. Fotografie ubytování v této nabídce jsou pouze ilustrační.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Antalye: po přivítaní na letišti v Antalyi bude následovat transfer do hotelu v oblasti Turecké riviéry, konkrétně v Antalyi. Následovat bude ubytování a informační schůzka s našim průvodcem, během které se dozvíme podrobnosti o programu zájezdu. Přenocování a večeře v 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry – Antalya. Pozn.: v případě pozdního příletu se večeře nekoná, případně může být nahrazena balíčkem.
2. den: Antické město Phaselis, Plavba lodí s oběděm, koupání: po snídani začne naše poznávací cesta, která bude plná jedinečných zážitků a okamžiků. Nejprve se dnes vydáme na celodenní výlet do antického města Phaselis. Jedná se o pozůstatky řeckořímského města, které se nachází v působivém lese a leží nedaleko města Kemer. Nejpůsobivější jsou v Phaselisu určitě zbytky akvaduktu nebo amfiteátr. Po prozkoumání se vydáme na výlet lodí, která popluje z Kemeru zpět do Antalye. V průběhu plavby si dámě oběd a budeme mít možnost obdivovat nádherná panoramata. Samozřejmostí dnes na závěr dne bude možnost koupání na nádherných zátokách v Antalyi. Přenocování a večeře v 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry – Antalya.
3. den: Antické město Afrodisias, Kusadasi: den zahájíme snídaní a přesuneme se dnes do našeho nového hotelu, který se bude nacházet v Kusadasi. V průběhu cesty nebudeme ale samozřejmě ochuzeni o zajímavé místo, které stojí za návštěvu. V našem případě se bude jednat o antické město Afrodisias. Toto město patří k nejkrásnějším antickým lokalitám v celém Turecku, ne-li tomu zcela nejkrásnějšímu. K vidění bude Chrám bohyně Afrodité, Tetrapylon (architektonický útvar tvořený čtyřmi branami) nebo divadlo, nacházející se na východním svahu akropole. Jeho hlediště mohlo pojmout až 10 tisíc diváků a vznik divadla se datuje do roku 27 před naším letopočtem. Za zajímavost stojí, že v roce 200 bylo uzpůsobeno pro gladiátorské zápasy. Při našem poznávaní nezapomene ani na Hadriánovy lázně a stadion, který patří k nejzachovalejším antickým stavbám svého druhu v Turecku. Je 262 metry dlouhý, 59 metrů široký a svého času dokázal pojmout až 50 tisíc diváků. Po skončení prohlídky se vydáme na cestu do Kusadasi. Po cestě se nám naskytnou nádherné výhledy na údolí a řeku. Ubytování v novém hotelu a volný čas. Přenocování a večeře v min. 4* hotelu v oblasti Kusadasi.
4. den: Efes, vesnička Sirince: dnes se vydáme do nejlépe zachovalého antického města - Ephesus. Antické město Efez bylo se svými bezmála 300000 obyvateli, tedy jako dnešní Ostrava, jedno z největších měst antické doby a hlavním městem Malé Asie. Nachází se zde největší množství vykopávek v celém Turecku a pyšní se jedním ze sedmi starověkých divů světa - Artemidiným chrámem. V celém areálu se nachází více jak 150 zajímavých míst a určitě nevynecháme ty nejvýznamnější. Mezi ně patří mj. již zmiňovaný Artimedin chrám, Celsova knihovna, Hadrianův chrám nebo divadlo. Poté co dokončíme prohlídku se vydáme do malebné vesničky Sirince, která je známá především díky velkým ovocným plantážím, úzkým uličkám a domkům se stejnou architekturou. Leží u městečka Selçuk (které se proslavilo nálezy starověkého Efesu včetně Artemidina chrámu a tzv. Jeskyně sedmispáčů) v hornaté krajině s kopci o výšce přes 700 metrů. Vesnička je známá především díky ovocným vínům (např. jablečné, malinové, ostružinové, třešňové, jahodové, broskvové nebo melounové víno). Všechna vína budeme mít možnost zakoupit i jako suvenýr. Přenocování a večeře v min. 4* hotelu v oblasti Kusadasi.
5. den: Pammukale + Hierapolis: pátý den zahájíme opětovně snídaní a dnes máme na programu návštěvu jedné z perel Turecka, konkrétně návštěvu Pammukale. Tento jedinečný zážitek bude navíc umocněný přespáním v místním termálním hotelu. Sněhobílé vápencové kaskádovité terasy s modrými jezírky Pamukkale, můžeme bez ostychu nazvat jedním ze zázraků přírody. Vznikly působením stékající minerální vody, která se usazuje na skále v místě tektonického zlomu. Příroda vytváří termální prameny Pamukkale už 14 tisíc let a od roku 1988 jsou zapsané na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Stejně úchvatné je navazující město Hierapolis, proslavené jako lázeňské centrum starověku. Nachází se v těsném sousedství vápencových teras a vzniklo ve 2. století př. n. l. Užijeme si zde termální bazénky, nádherné výhledy a určitě doporučujeme i výlet horkovzdušným balónem (extra – mimo programový balíček). Přenocování a večeře v min. 4* termálním hotelu v Pammukale.
6. den: Návrat zpět na tureckou riviéru, Manufaktura s koberci, Antalya: po snídaní nás čeká cesta pohořím Taurus a návrat zpět na Tureckou riviéru. V průběhu cesty si uděláme zastávku v typické orientální tkalcovně koberců (prohlídka dílny, podrobný výklad o procesu ručního tkaní koberců, prohlídka koberců s možností nákupu). Ubytování v hotelu, volný čas. Přenocování a večeře v 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry – Antalya.
7. den: Celodenní prohlídka Antalye: po snídaní nás čeká prohlídka starého města v Antalyi, malebného přístavu, hodinové věže a prohlídka symbolu města Antalya - minaretu (Yivli minare). Neopomene samozřejmě ani místní vodopády Karpuzkaldiran. Během dne navštívíme ještě šperkařské centrum (prohlídka centra spojená s výkladem, možnost nákupu) a navštívíme i centrum s koženou módou (módní přehlídka, možnost nákupů). Po návratu zpět na hotel volný čas. Přenocování a večeře v 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry – Antalya.
8. den: Odlet: tento den se bohužel budeme muset rozloučit a čeká na Vás transfer na letiště v Antalyi a odlet zpět do Prahy. Přejeme Vám mnoho šťastných zážitků.

květen 2024

12.05. - 19.05.2024 neděle - neděle
polopenze letecky (Praha)
Sleva 48% 24 980 Kč 12 980 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)
19.05. - 26.05.2024 neděle - neděle
polopenze letecky (Praha)
12 980 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)
26.05. - 02.06.2024 neděle - neděle
polopenze letecky (Praha)
12 980 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

říjen 2024

13.10. - 20.10.2024 neděle - neděle
polopenze letecky (Praha)
Sleva 44% 24 980 Kč 13 980 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)
27.10. - 03.11.2024 neděle - neděle
polopenze letecky (Praha)
Sleva 44% 24 980 Kč 13 980 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Slevy

  • Akční cena platí do další aktualizace.

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu Praha - Antalya – Praha (lety mohou být operovány s přestupem)
  • letištní a bezpečnostní taxy vč. paliva
  • ubytování na 7 nocí v 4* hotelech místní kategorizace v oblastech Turecká riviéra, Kusadasi a Pammukale (4 noci Antalya, 2 noci Kusadasi a 1 noc v Pammukkale, počty nocí nebo pořadí se může změnit)
  • polopenzi (snídaně+večeře)
  • transfery mezi jednotlivými hotely a letišti moderními autobusy
  • ubytovací a turistické taxy
  • služby českého delegáta
  • povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • komplexní cestovní pojištění vč. pojištění storna zájezdu a covidu (příplatek: 1190 Kč)
  • vstupy do navštívených objektů a památek, transfery k památkám a objektům a odborný výklad průvodce
  • využití autobusu v rámci celodenních výletů
  • spropitné (doporučené spropitné je 20,- € / osoba / pobyt)
  • obědy a nápoje během jídel
  • programový balíček
  • extra výlet (vyhlídkový let balónem v Pammukale)